Для тих, хто любить олів’є та не любить майонез та ковбасу: готуємо улюблений салат по-новому

Читать на русском
Автор
Незвичайний варіант улюбленого олів’є
Незвичайний варіант улюбленого олів’є. Фото shuba.life

Такий салат захочеться готувати все літо

Важко уявити своє меню без такого знайомого та улюбленого олів’є. Рецептів його мабуть-невидимо і здається, що вигадати щось нове вже неможливо.

Для тих, хто не любить майонез та ковбасу, Shuba пропонує замінити ці інгредієнти авокадо та свіжим огірком. Авокадо додасть салату олійного смаку, а свіжий огірок і червона цибуля зроблять олів’є свіжішим, навіть "літнім" на смак. Ці продукти зроблять свою справу – салат розметуть ще на початку застілля.

Як приготувати олив’є з авокадо та свіжим огірком

Інгредієнти на 4 порції:

  • авокадо — 1 шт.;
  • картопля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля червона — 1 шт.;
  • огірок — 2 шт.;
  • горошок консервований — 200 г;
  • сметана — 100 г;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Усі овочі відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками.
  2. Акуратно авокадо розрізаємо навпіл і дістаємо кісточку. М’якуш чистимо від шкірки та нарізаємо кубиками.
  3. Огірок миємо та нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо.
  4. Підготовлені інгредієнти відправляємо до салатника, додаємо консервований горошок. Все солимо на свій смак, заправляємо сметаною і відправляємо в холодильник на годину, щоб салат настоявся.

Подаємо салат з улюбленими котлетами. Вийде настільки смачно, що всі оближуть тарілки.