Навіщо класти цибулю в морозильну камеру: хитрий трюк, який допоможе господаркам

Читать на русском
Автор
Як нарізати цибулю без сліз Новина оновлена 18 травня 2024, 21:21
Як нарізати цибулю без сліз. Фото ukr.media

Цибуля регулярно використовується для приготування салатів та інших страв

На кухні існує безліч лайфхаків, які допомагають спростити життя господаркам. Один з них особливо корисний при нарізуванні цибулі, процедура якої часто асоціюється з неприємною сльозогінністю. Однак є простий спосіб уникнути цієї проблеми та насолодитися приготуванням страв без дискомфорту.

У матеріалі "ТСН" підказали хитрий трюк, за допомогою якого при нарізанні цибулі ви не впустите жодної сльозинки. І це не абсурдна ідея, а цілком діючий спосіб.

Як нарізати цибулю без сліз

Овоч часто кладуть у морозилку перед нарізкою, тому що цей спосіб допомагає знизити сльозогінність при роботі з ним. Заморожування цибулі дозволяє уповільнити виділення газів, що містять речовину, яка викликає сльозотечу, і знизити її концентрацію в повітрі.

Такий метод також забезпечує легке і рівномірніше нарізування цибулі, завдяки збільшенню його щільності після заморожування, що робить процес більш комфортним і ефективним. Рекомендується заморожувати цибулю протягом 10-15 хвилин. Цього часу достатньо.

Але слід знати, що салат із замороженої цибулі вийде не таким смачним, тому що овоч перестане хрумтіти. А ось для приготування інших страв він відмінно підійде та ідеально їх доповнить.

"Телеграф" писав раніше, навіщо у пральну машину класти звичайний пакет. Результат цього лайфхака вас здивує.