7 найкращих порад, як швидко зарядити телефон на випадок блекауту

Читать на русском
Автор
Зарядка телефону Новина оновлена 18 травня 2024, 07:44
Зарядка телефону. Фото Колаж "Телеграф"

Найголовніше не переохолоджувати смартфон

Вже скоро тиждень від того, як в Україні масово почали вимикати світло. Для більшості користувачів це стало несподіванкою, тому українці почали частіше задаватись питанням, як зарядити швидко смартфон, або інший гаджет за лічені години. Раніше ми вже розповідали про чотири поради, як зарядити ноутбук в умовах блекауту.

"Телеграф" пропонує декілька простих, але практичних порад, як зарядити швидко ваш смартфон. Сім способів дозволять вам бути на зв'язку цілодобово.

Не доводьте телефон до повної розрядки

Знайдіть в собі сили обійтися без телефону, коли він дав вам перший сигнал про те, що розряджається. Прилад який вимкнувся "розбудити і зарядити" буде значно довше, ніж той, який має хоча б 1 поділку заряду.

Під час зарядки переведіть пристрій в "режим польоту"

Підключення до мереж стільникового зв’язку, пошук Wi‑Fi й Bluetooth швидко "садять" акумулятор і не дають йому зарядитися. Тому, включивши на зарядку, переведіть його в режим польоту і він зарядиться вдвічі швидше від звичайного, адже навантаження на батарею знизиться.

Не користуйтеся телефоном під час зарядки

Якщо ви не можете дозволити собі включити режим польоту, то просто не користуйтеся телефоном під час зарядки.

  • Не сидіть в соцмережах.
  • Не говоріть і не пишіть SMS.
  • Не гортайте стрічку новин і фотографій.
  • Не грайте в ігри.
  • Не дивіться відео і не слухайте музику.

Це не лише уповільнює зарядку, але й псує батарею, вона перегрівається.

Використовуйте якісний зарядний пристрій

Просто настав час купити ці аксесуари для вашого телефону. Проконсультуйтеся в спеціалізованому магазині. Зарядні пристрої для більшої техніки швидше заряджають телефони, ніж їхні комплектні зарядні пристрої. Відмовтеся від дешевих китайських аналогів зарядних пристроїв, вони хоч і заряджають телефон швидко, але псують батареї

Заряджайте від розетки, а не USB‑порту

USB‑порт вашого комп’ютера, чи зарядне в автомобілі дають меншу потужність, ніж розетка. Щоб максимально швидко зарядити телефон ─ заряджайте від розетки.

Відключіть синхронізацію

Якщо у вас немає можливості зарядити телефон від розетки чи повербанку і ви заряджаєте від комп’ютера через USB‑порт, після приєднання кабелю виберіть режим "тільки зарядка". Ви не зможете в цей час передавати файли на смартфон, але зарядка акумулятора прискориться.

Зніміть чохол і покладіть телефон на підвіконня

Будь-який чохол, а особливо якщо це щільний гумовий чохол краще зняти на час заряджання. Через них батарея швидко нагрівається і уповільнює процес зарядки.

Телефон зарядиться швидше, якщо на час зарядки його поставити в прохолодне місце.

+15 градусів ─ ідеальна температура для швидкого заряду. Спробуйте покласти телефон без чохла на підвіконня ─ заряджатиметься швидше. Але, зверніть увагу ─ переохолоджувати телефон не варто, це також шкодить.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим шкідлива зарядка смартфона від ноутбука.