Коли немає електроенергії: 5 способів, як зарядити телефон

Читать на русском
Автор
Хитрощі щодо зарядки телефона в умовах відключень електроенергії
Хитрощі щодо зарядки телефона в умовах відключень електроенергії. Фото Canva

Пристрій залишатиметься зарядженим, якщо знати ці нюанси

Росія часто атакує українську енергетику, відповідно через влучання маємо відключення електроенергії. Це створює купа незручностей, адже неможливо зробити звичні речі, зокрема, зарядити мобільний телефон.

Якщо телефон розряджений, а електроенергії в будинку чи квартирі нема, тоді можна зарядити гаджет від павербанку, пише "Експерт". Це найпростіший та один з найбюджетніших методів. Оберіть собі варіант, який вам по кишені та користуйтеся.

Ще один елементарний метод — зарядити телефон до ноутбука. Просто приєднайте кабель до пристрою та заряджайте у такий спосіб, як від павербанку. Однак при цьому не користуйтеся ноутбуком, бо він також швидко розрядиться.

Також можна заряджати телефон від сонячної батареї. Це альтернативний варіант, до якого можна не лише під'єднати телефон, а й навіть приготувати їжу.

Для тих, хто має можливість, буде актуально придбати зарядний пристрій на дровах. Принцип роботи такого пристрою у тому, що він генерує енергію з вогню. Тож ви можете зарядити не лише телефон, а й ноутбук, планшет, павербанк. На такій установці можна й готувати їжу. Придбати зарядний пристрій на дровах можна за 7500 гривень.

Під час тривалих відключень електроенергії варто подумати щодо купівлі ручного зарядного пристрою для телефона. Метод дії — простий: крутіть ручку, й електроенергія почне вироблятися. Тоді можете приєднувати смартфон. Вартість такого — близько 400 гривень.

Раніше "Телеграф" писав, як прискорити зарядку телефону. Є кілька ефективних лайфхаків, які точно спрацюють.