Телефон вам "не подякує": чим шкідлива зарядка смартфона від ноутбука

Читать на русском
Автор
До цього кроку можна вдатись в екстреній ситуації Новина оновлена 11 травня 2024, 22:54
До цього кроку можна вдатись в екстреній ситуації. Фото pinterest.com

Недоліки мають відчутний вплив

Безпрограшним варіантом зарядки телефону є заряджання саме від розетки. Проте у життєвих обставинах користувачі смартфонів можуть вдаватись до використання ноутбука як джерела живлення.

Проте така ідея може нашкодити гаджету. Про те, чим погана зарядка телефону від ноутбука, пояснили фахівці iTech.ua.

Вони наголошують, що від заряджання через USB-порт ноутбука, стаціонарного комп'ютера або навіть телевізора варто відмовитись.

У чому ж проблема зарядки від ноутбука

Перший недолік — заповнення заряду при такій зарядці значно сповільнюється. Безпосередньо від розетки мобільний пристрій буде заряджатися набагато швидше.

Другий недолік — стан акумулятора погіршиться значно, якщо на постійній основі використовувати зарядку через USB-порт інших пристроїв. Тому використовувати переносний або настільний комп’ютер для того, щоб відновити рівень заряду батареї гаджета, не варто.

До такого кроку можна вдаватись в екстрених ситуаціях, як і з павербанком, — якщо смартфон треба терміново зарядити, а розетки поблизу немає, зате є ноутбук.

Раніше "Телеграф" писав, що якщо ви керуєте авто, тоді точно колись заряджали телефон прямо в салоні. Деякі водії практикують заряджання пристрою через прикурювач. Однак, це може бути небезпечно, особливо, якщо двигун при цьому не працює.