Освітити всю кімнату і не тільки: прості лайфхаки з ліхтариком на телефоні

Читать на русском
Автор
Ліхтарик на телефоні
Ліхтарик на телефоні. Фото Ілюстративне фото

Ліхтарик допоможе подати сигнал про лихо

Через атаки російських агресорів по інфраструктурі, відключення світла можуть знову стати звичними для українців. Першим, що в багатьох є під рукою, як джерело світла — ліхтарик смартфона.

У екстерних випадках його можна використати кількома способами. Щоправда, варто пам'ятати, що ліхтарик на телефоні залежить від його акумулятора і має обмежену яскравість та час автономної роботи, тож потрібно мати і звичайний ліхтар.

Використання ліхтарика як лампи

Поставте прозору пляшку з водою над ліхтариком телефону. Рідина збільшить і розсіє світло, перетворивши його на імпровізовану лампу для кращого освітлення. Такий спосіб дасть розсіяне світло на велику площу.

Сигнал про допомогу

У екстреній ситуації ви можете використати ліхтарик телефону, щоб подати сигнал про допомогу, блимнувши міжнародним кодом SOS — три короткі спалахи, три довгі спалахи, три короткі спалахи.

Виявлення битого скла

Посвітивши ліхтариком телефону на підлогу, можна знайти всі осколки розбитого скла. Світло відбиватиметься від прозорих осколків, роблячи їх блискучими та видимими. Якщо шукати скалки або інші неблискучі, але дрібні деталі, потрібно посвітити на підлогу збоку, а не згори — так предмети дадуть тінь.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно встановлювати сонячні панелі в квартирі або будинку. Якщо встановити їх всередині приміщення, скло "з'їдає" частину ефективності.