Такої картоплі по-французьки ви ще не пробували: рецепт з м’ясом

Читать на русском
Автор
1530
Близькі облизуватимуть тарілки
Близькі облизуватимуть тарілки. Фото Freepik

Ідеальний варіант обіду

Картопля по-французьки — ідеальна страва для тих, хто любить смачно їсти, але не любить витрачати багато часу та зусиль на приготування. Раніше ми ділилися рецептом оригінальної страви з картоплі і жмені м’яса. Тепер "Телеграф" розповідає, як приготувати смачний і ситний обід.

Ця страва також — ідеально підійде для святкового столу, адже виглядає дуже апетитно. Рецептом поділилися на порталі "Їсти".

Як приготувати картоплю по-французьки

Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі;
  • 400 г свинини;
  • 2 цибулини;
  • 200 г твердого сиру;
  • сметана;
  • олія;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю нарізаємо кружальцями. Додаємо сіль, перець і перемішуємо.
  2. М’ясо нарізаємо тонкими скибочками, а цибулю — півкільцями. Натираємо сир.
  3. Деко змащуємо олією. Викладаємо м’ясо (якщо свинина, попередньо варто його відбити).
  4. Зверху викладаємо шар цибулі, змащуємо сметаною. Тепер кладемо картоплю, знову сметана.
  5. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Запікаємо картоплю 40 хвилин.
  6. Дістаємо, натираємо сиром і ставимо знову в духовку на 15 хвилин.
  7. Також можна додати помідори або гриби — все залежить від ваших уподобань. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати "піцу" нашвидкуруч. Про класичні бутерброди ви точно забудете.