Таку яєчню готують турецькі кухарі: незвичний і дуже апетитний рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Вишуканий сніданок за 15 хвилин](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/2/a1/c142db20-e635f91a1f1cf85c1be4f6d286e8aa12.jpg?v=4312_1)
Яйця пашот з йогуртом та вершковим маслом
Ми ділились рецептом смачних тостів. Однак для багатьох людей яєчня ж улюбленим сніданком. Ділимось цікавим рецептом, який використовують турецькі кухарі.
Цей рецепт яєчні-пашот з йогуртом та вершковим маслом може стати справжньою знахідкою для любителів швидких та смачних сніданків. З простих інгредієнтів ви зможете приготувати вишукану страву за лічені хвилини. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 200 г грецького йогурту
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. перцю алепо
- 2 ч. л. лимонного соку
- cвіжий кріп
Спосіб приготування:
- У великій каструлі наберіть води на 4 см від дна та доведіть її до кипіння. Перекладіть йогурт у миску, додайте подрібнений часник і сіль.
- Поставте миску з йогуртом в каструлю так, щоб вона не торкалася дна. Нагрівайте йогурт, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, доки він не стане густим, як збиті вершки.
- Зніміть миску з йогурту з вогню. На деякий час відставте.
- У чистій сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте до розтопленого масла перець алепо та добре перемішайте.
- У каструлі з киплячою водою додайте 1 ст. л. оцту. Розбийте яйця в окремі миски.
- Зменшіть вогонь до мінімуму. З допомогою ложки або вирви у киплячій воді створіть вир.
- Обережно влийте яйце у вир. Повторіть з другим яйцем. Варіть яйця пашот протягом 2-3 хвилин, або до бажаного ступеня готовності.
- Викладіть яйця пашот на тарілку. Полийте яйця йогуртом та вершковим маслом з перцем алепо. Посипте свіжим рубаним кропом.
Подавайте страву до столу гарячою. Також ми розповідали, як приготувати смачний омлет в лаваші.