Таку яєчню готують турецькі кухарі: незвичний і дуже апетитний рецепт

Читать на русском
Автор
Вишуканий сніданок за 15 хвилин
Вишуканий сніданок за 15 хвилин. Фото shuba.life

Яйця пашот з йогуртом та вершковим маслом

Ми ділились рецептом смачних тостів. Однак для багатьох людей яєчня ж улюбленим сніданком. Ділимось цікавим рецептом, який використовують турецькі кухарі.

Цей рецепт яєчні-пашот з йогуртом та вершковим маслом може стати справжньою знахідкою для любителів швидких та смачних сніданків. З простих інгредієнтів ви зможете приготувати вишукану страву за лічені хвилини. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 200 г грецького йогурту
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. перцю алепо
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • cвіжий кріп

Спосіб приготування:

  1. У великій каструлі наберіть води на 4 см від дна та доведіть її до кипіння. Перекладіть йогурт у миску, додайте подрібнений часник і сіль.
  2. Поставте миску з йогуртом в каструлю так, щоб вона не торкалася дна. Нагрівайте йогурт, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, доки він не стане густим, як збиті вершки.
  3. Зніміть миску з йогурту з вогню. На деякий час відставте.
  4. У чистій сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте до розтопленого масла перець алепо та добре перемішайте.
  5. У каструлі з киплячою водою додайте 1 ст. л. оцту. Розбийте яйця в окремі миски.
  6. Зменшіть вогонь до мінімуму. З допомогою ложки або вирви у киплячій воді створіть вир.
  7. Обережно влийте яйце у вир. Повторіть з другим яйцем. Варіть яйця пашот протягом 2-3 хвилин, або до бажаного ступеня готовності.
  8. Викладіть яйця пашот на тарілку. Полийте яйця йогуртом та вершковим маслом з перцем алепо. Посипте свіжим рубаним кропом.

Подавайте страву до столу гарячою. Також ми розповідали, як приготувати смачний омлет в лаваші.