Якщо втомилися шукати цікаві рецепти для святкового столу, приготуйте цей салат з куркою та арахісом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Простий у приготуванні, але дуже смачний салатик
Салат — універсальна закуска, яка повинна бути на будь-якому святковому столі. Раніше ми розповідали, як приготувати легкий весняний салат, а тепер ділимося рецептом неймовірно смачної закуски з куркою та арахісом.
Поєднання арахісу з куркою досить незвичне, але на смак салат виходить дуже цікавий. Рецептом поділилися на cookorama.
Як приготувати салат з куркою і арахісом
Інгредієнти на 2 порції:
- сік 1 лимона;
- цедра 1 лимона;
- соєвий соус — 2 ст. л;
- рідкий мед — 1 ч. л;
- куряче філе — 1 шт;
- оливкова олія — 1 ст. л;
- листя салату — 120 г;
- огірок свіжий — 1 шт;
- арахіс — 1 шт;
- сіль, перець — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Салат ретельно промиваємо і повністю просушуємо. Куряче філе відварюємо або запікаємо.
- Огірок миємо і нарізаємо соломкою. Куряче філе рвемо руками на невеликі шматочки.
- В окремій глибокій тарілці змішуємо сік і цедру лимона, мед, соєвий соус та оливкову олію. Обсмажуємо арахіс на добре розігрітій сковорідці.
- На пласку тарілку викладаємо листя салату. Наверх кладемо філе та огірки. Поливаємо заправкою, додаємо сіль та перець. Посипаємо арахісом і подаємо на стіл.
Раніше "Телеграф" ділився рецептом салату із плавленим сиром та полуницею. Солодка полуниця, гіркувата рукола, ніжний вершковий сир та пікантна кисло-солодка заправка відмінно поєднуються між собою.