Якщо втомилися шукати цікаві рецепти для святкового столу, приготуйте цей салат з куркою та арахісом

Читать на русском
Автор
Салат з куркою та арахісом
Салат з куркою та арахісом. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Простий у приготуванні, але дуже смачний салатик

Салат — універсальна закуска, яка повинна бути на будь-якому святковому столі. Раніше ми розповідали, як приготувати легкий весняний салат, а тепер ділимося рецептом неймовірно смачної закуски з куркою та арахісом.

Поєднання арахісу з куркою досить незвичне, але на смак салат виходить дуже цікавий. Рецептом поділилися на cookorama.

Як приготувати салат з куркою і арахісом

Інгредієнти на 2 порції:

  • сік 1 лимона;
  • цедра 1 лимона;
  • соєвий соус — 2 ст. л;
  • рідкий мед — 1 ч. л;
  • куряче філе — 1 шт;
  • оливкова олія — 1 ст. л;
  • листя салату — 120 г;
  • огірок свіжий — 1 шт;
  • арахіс — 1 шт;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Салат ретельно промиваємо і повністю просушуємо. Куряче філе відварюємо або запікаємо.
  2. Огірок миємо і нарізаємо соломкою. Куряче філе рвемо руками на невеликі шматочки.
  3. В окремій глибокій тарілці змішуємо сік і цедру лимона, мед, соєвий соус та оливкову олію. Обсмажуємо арахіс на добре розігрітій сковорідці.
  4. На пласку тарілку викладаємо листя салату. Наверх кладемо філе та огірки. Поливаємо заправкою, додаємо сіль та перець. Посипаємо арахісом і подаємо на стіл.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом салату із плавленим сиром та полуницею. Солодка полуниця, гіркувата рукола, ніжний вершковий сир та пікантна кисло-солодка заправка відмінно поєднуються між собою.