Поради на літо: як легко вивести плями поту з одягу

Читать на русском
Автор
Народні засоби допоможуть повернути речам чистоту та свіжість Новина оновлена 16 травня 2024, 10:12
Народні засоби допоможуть повернути речам чистоту та свіжість. Фото Freepik

Допоможуть прості народні засоби

У літню спеку люди більше пітніють, відповідно на одязі можуть виявлятися неприємні плями від поту. Якщо їх не виводити, згодом вони можуть убиратися в тканину і залишатися надовго. І там уже звичайне прання не допоможе. "Телеграф" вже розповідав про народні засоби для миття жирного посуду, а сьогодні ділиться, як вивести плями поту з одягу.

Як виявилося, відіпрати плями від поту можна за допомогою народних засобів, пише obozrevatel.com. Це універсальні засоби, які є на кожній кухні.

Як вивести плями поту з одягу

Лимонний сік

Жовті плями від поту підуть з одягу, якщо нанести на проблемні ділянки лимонний сік і залишити на півгодини. А потім просто випрати в машинці у звичному режимі. Лимонний сік не тільки прибере плями, але й залишить приємний та свіжий цитрусовий запах на одязі.

Білий оцет

Розведіть білий оцет з водою, замочіть у цьому розчині речі з плямами поту та залиште на 30 хвилин. Потім поперіть речі, як завжди. Оцет розчиняє плями і не псує тканину. Також він виступає натуральним дезодорантом, який дарує одягу свіжість та чистоту.

Харчова сода

Зробіть із соди та невеликої кількості води пастоподібну суміш і нанесіть її на забруднені потом ділянки одягу. Залиште приблизно на годину і поперіть, як завжди. Сода має м’яку абразивну властивість і легко виводить плями від поту з одягу.

Раніше "Телеграф" розповідав — просто покладіть у пральну машину звичайний пакет і результат вас здивує. Ваше прання стане більш ефективним.