Без "хімії" та гарячої води: три народні засоби для миття жирного посуду

Читать на русском
Автор
Помити посуд можна у холодній воді та без використання покупної "хімії" Новина оновлена 10 травня 2024, 16:03
Помити посуд можна у холодній воді та без використання покупної "хімії". Фото Freepik

Дізнайтеся, як легко відмити жирний посуд без гарячої води та покупних засобів

Брудний жирний посуд зіпсує настрій будь-якій господині, особливо якщо в будинку відключили гарячу воду. Однак, впоратися з жиром та залишками їжі можна і в холодній воді, і навіть без використання покупної хімії. На допомогу прийдуть три ефективні домашні засоби.

Як виявилося, є ефективні та недорогі народні засоби, які чудово справляються із жиром та залишками їжі на тарілках, пише ТСН. До таких відносяться господарське мило, сода та гірчичний порошок.

Сода

Це універсальний засіб, який є на кожній кухні. Сода відмінно відмиває жир, накип чи чайний наліт на посуді. Просто насипте трохи соди на губку та протріть нею забруднені тарілки та чашки, а потім сполосніть під краном. Також содою можна мити посуд з антипригарним покриттям.

Господарське мило

Ще один чудовий засіб для миття посуду. Господарське мило 65% або 72% чудово відмиває жир та залишки їжі. Щоб не робити мильний розчин із твердого мила, можна купити господарське мило в рідкому вигляді.

Гірчичний порошок

Цей засіб для миття посуду знали ще наші бабусі. І він справді працює і не потребує ретельного полоскання. Насипте гірчичний порошок на губку і протріть нею посуд, залиште на кілька хвилин, а потім просто промийте в теплій або холодній воді.