Не м'ясом єдиним: як приготувати шашлик зі скумбрії

Читати російською
Автор

Скумбрія, приготовлена на мангалі, порадує Вас своїм яскравим смаком

Скумбрія є досить популярною рибкою на українському ринку, оскільки вона смачна, відносно недорога, а приготувати її може навіть новачок. Скумбрію запікають, тушкують з овочами та маринують у різноманітних маринадах.

Сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати її, як шашлик. Ви здивуєтеся, наскільки смачною вийде рибка, інформують на Instagram-сторінці "kubfood".

Як приготувати скумбрію на мангалі

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;
  • спеції: паприка, часник, цибуля, томат, куркума, перець, орегано, базилік;
  • олія соняшникова — 50 мл;

Соус Тар-Тар:

  • йогурт турецький 10%;
  • майонез;
  • м'ята свіжа;
  • петрушка;
  • огірок солоний;
  • цедра лимона;

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію почистити та порізати порційно.
  2. Додати спеції, олію та обережно перемішати, промаринувати 1-3 години.
  3. Нанизати рибу на шампур і готувати приблизно 15-20 хвилин.
  4. Готову рибу полити соком лимона та подавати з соусом.