Волосся буде як у рекламі: як правильно його мити

Читать на русском
Автор
Перевірений лайфхак з правильного миття волосся
Перевірений лайфхак з правильного миття волосся. Фото Canva

Деякі хитрощі під час миття волосся зроблять салонний ефект

Велике значення для хорошого вигляду волосся має його миття. Щоб воно блищало, потрібен правильний догляд, до якого буде входити шампунь, кондиціонер, маска і термозахист. Утім, це ще не все. До речі, дізнайтеся, чим відмити фарбу під час потрапляння на волосся.

Волосся блищить, тоді коли кутикули — шар кератинових лусочок, щільно торкаються одна одної. Натомість пара, яка осідає у ванній чи душі, їх роз'єднує, пише Ukr.media. Однак, якщо вони не повернуться на місце, то шар волосся буде нерівним.

Весь секрет полягає у тому, що коли закінчуєте приймати ванну або душ, волосся слід промити холодною водою. Робіть так 5-10 секунд. Низька температура допоможе закрити кутикулу. Також ополіскування прохолодною водою є навіть корисним для волосся.

  • Для миття голови купуйте шампунь глибокого очищення. Він ефективно прибирає залишки засобів для укладки, термозахисту.
  • Хороше рішення — використовувати у догляді незмивний кондиціонер.
  • Краще спати на наволочках з шовку або атласу. Адже бавовна здатна підіймати лусочки, тому блиск зникає.
  • Для кращого розчісування вам знадобиться щітка з кабанячою щетиною. Вони зменшують випадіння та пухнастість волосся.
  • Експерти радять принаймні раз у два тижні наносити на волосся маску для глибокого зволоження. Якщо ж ви маєте дуже сухе волосся, тоді маску можна використовувати замість кондиціонера.

Раніше "Телеграф" писав, як посилити звук будильника. Вся хитрість полягає у звичайній чашці, адже вона збільшить звукові вібрації.