Як зберігати молоко довго: хитрощі, які подіють у кожного

Читати російською
Автор

Ви могли не знати про ці речі

Кожен продукт має термін придатності. Якщо йдеться про молоко, він не дуже довгий — всього 5-7 днів. За цей час ми можемо не встигнути його випити, тому доводиться викидати. Є методи, як збільшити тривалість цього продукту. До речі, раніше ми ділилися лайфхаками щодо зберігання часнику.

Магазинне молоко краще не зберігати в пакеті. Натомість перелийте його в банку або посуд з емалі. Це продовжить термін його зберігання, пише "Телеграф". Дієвий метод також — перелити молоко у герметичні контейнери. У них не потраплятиме повітря, через яке продукт може зіпсуватися.

Ще одна проста хитрість — поставте молоко у холодильник на найвищу полицю біля стінок. І у жодному випадку не кладіть його на дверцята, бо там не залишатиметься свіжим довго.

Збільшити тривалість зберігання молока можна й прокип'ятивши його. Але біля місткості з рідиною не варто ставити гарячі страви. Також молоко не можна ставити на сонячне місце. А от у морозилці молоко можна тримати протягом 2-3 місяців.

Раніше "Телеграф" розповідав, як перетворити мед із зацукрованого — у рідкий. Потрібно покласти його у місткість та тримати на водяній парі.