Збереже всі корисні властивості: як довго зберігати часник вдома

Читать на русском
Автор
Корисні поради щодо зберігання часника вдома
Корисні поради щодо зберігання часника вдома. Фото Canva

Дізнайтеся деякі хитрощі для зберігання цього овочу

У давнину часник вважався оберегом від злих духів, а також лікувальним засобом. Зараз його активно використовують у різних стравах, адже він покращує смак їжі. Щоб часник залишався свіжим протягом тривалого часу, треба його правильно зберігати. До речі, дізнайтеся, як зробити болгарський перець м'якшим.

Часник ідеально тримати в темному місці у відкритих місткостях, як-от, контейнерах або мішках. Найкраща температура для зимового часнику — від -2 до +2°C, а для літнього — +20 градусів, пише Ukr.media.

Деякі господині практикують заплітати стебла часнику у косички та розміщувати на стінах або поверхнях. Також часник можна тримати в капронових колготках.

Якщо попередні способи видаються вам не дуже зручними, є більш комфортний варіант. Часник треба покласти у звичайні скляні банки, які заздалегідь слід помити та витерти насухо.

У місткості занурюють цілі головки часнику або ж його зубці. При цьому банки не потрібно закривати. Ємкості зберігають у сухому та темному місці. У банки ще можна додати сіль, аби не утворювалась волога.

А от у холодильнику часник тримають максимум 2-3 місяці. Оскільки у цьому приладі є досить велика вологість, то довше він не простоїть. Оптимально зберігати овоч у місткості на дверцятах холодильника.

Ще один хороший спосіб — залити часник олією. Перед цим миємо й стерилізуємо банки, часник чистимо та ділимо на зубці. Олія має повністю покривати його. Закриваємо кришкою. У такому вигляді овоч зберігатиметься до 3 місяців.

Раніше "Телеграф" писав, як легко почистити варене яйце. Весь секрет — у швидких маніпуляціях руками.