Час садити жоржини: як не наробити помилок при висадці квітів

Читати російською
Автор

Жоржини високих сортів потребують додаткової підтримки одразу на моменті посадки

Аби квіти в саду були гарними, за ними потрібно ретельно доглядати, захищати від шкідників, а головне — правильно на вчасно висаджувати. Для жоржин найкращий час для висадки у відкритий ґрунт — коли заморозки вже не загрожують. На півдні України це зазвичай кінець квітня — початок травня, в інших областях — середина травня.

Про це розповідає портал "Все росте". Свої секрети висадки жоржин є у всьому — від вибору місця до глибини посадки.

Як правильно посадити жоржини

Посадкова яма для жоржин повинна бути щонайменше на 5 см більшою за діаметр бульби. Однак, чим більше, тим краще. Посадкову яму слід заповнити компостом. Якщо компосту немає, додайте попередньо розпушений ґрунт і добриво з високим вмістом азоту або комплексне мінеральне добриво. Потрібно заглибити кореневу масу жоржини в ґрунт так, щоб верхні пагони були вкриті 2-3 см ґрунту.

Де садять жоржини

Жоржини не слід висаджувати на відкритих ділянках, де яскраві кольори квітів швидко вигоряють під впливом сонячних променів. Найкраще підходить півтінь — ділянки, які затінені деревами або будівлями хоча б на кілька годин на день. Також не підходять низинні ділянки, де на поверхні або всередині ґрунту постійно присутня волога. Місця для посадки жоржин повинні бути просторими і добре перекопаними. При посадці варто одразу подбати про підтримку для високих сортів — якщо це робити пізніше, можна пошкодити кореневу систему.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як підживлювати лаванду, щоб вона рясно цвіла. Добриво можна придбати в магазині, а можна зробити самостійно з яєчної шкарлупи.