Лаванда цвістиме безупинно: ось чим її треба підгодувати

Читать на русском
Автор
Лаванда любить тепло
Лаванда любить тепло. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Домогтися рясного цвітіння лаванди допоможуть відходи з кухні

Лаванда тішить око, а її неповторний аромат здатний заспокоювати. Виростити її на своїй ділянці не так уже й складно. Але щоб лаванда цвіла довго і рясно, необхідно дотримуватися кількох правил, і одне з них – правильне внесення добрив. На щастя, одне з них можна легко зробити в домашніх умовах і для цього нічого не доведеться купувати, пише ukr.media.

Як правильно доглядати лаванду

Лаванда любить тепло. Тому для неї необхідно вибрати на ділянці або балконі місце, де буде багато сонячного світла. У затіненому місці лаванда також зростатиме, але цвітіння її буде меншим і забарвлення квіток не буде яскравим.

Лаванда краще почувається в сухому ґрунті, ніж у надто вологому. Так що у випадку з цією рослиною важливо не перестаратися з поливом.

Лаванда добре росте на родючому, але добре дренованому ґрунті. Також важливо, щоб він був не надто кислим.

При догляді за лавандою також важливим є правильне внесення добрив. У садівницьких магазинах можна знайти готові препарати, але можна зробити їх і з кухонних відходів. Ідеально для цього підійде яєчна шкаралупа. Її необхідно висушити, а потім розтерти у ступці чи блендері.

Отриманим порошком необхідно присипати землю довкола лаванди. Добриво застосовувати кожні два тижні. Це зміцнить коріння та стебло рослини, яка зацвіте прекрасними квітами.

Щоб рослина добре розвивалася, потрібно не забувати про обрізання протягом сезону. Після того, як окремі суцвіття відцвіли, їх необхідно вирізати разом з невеликим фрагментом пагона.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно поливати рослини. Помилки в цій справі можуть призвести до псування врожаю.