Троянди не будуть страждати від попелиці: дієві методи боротьби зі шкідниками

Читать на русском
Автор
Троянди часто вмирають через попелицю
Троянди часто вмирають через попелицю. Фото Freepik

Розповідаємо, як врятувати троянди від шкідників

Троянди — неймовірно красиві квіти, які потребують особливого догляду. Кожен, хто займається їх вирощуванням, мріє, щоб вони пишно цвіти. Однак троянди часто страждають від попелиці. Раніше ми розповідали, як швидко позбутися кротів на городі, а тепер ділимося, як захистити квіти від попелиці.

Не варто відразу вдаватися до агресивних хімікатів. Існують дієві народні методи, які допоможуть вивести попелицю і врятувати троянди від неї. Про це розповіли на порталі "Доброта".

Як шкодить попелиця трояндам

Попелиця досить швидко розмножується і поширюються по рослинах. Ці шкідники висмоктують поживні речовини з рослин і сік. Троянди відразу слабшають і перестають бути стійкими до природних умов.

Як позбутися від попелиці

  1. Треба приготувати розчин з апельсинів. Він допоможе врятувати троянди від попелиці. Для цього вам треба взяти шкірку з трьох апельсинів, залити їх склянкою води і кип’ятити 10 хвилин. Коли цей розчин вистигне, його треба процідити і перелити у пульверизатор. Цим відваром треба обприскувати троянди кожні три дні.
  2. Настій з кульбаби. А саме, з її листя. 400 г листя треба залити 10 л води. Проціджуємо розчин і переливаємо у пульверизатор. Раз на тиждень наносимо настій на троянди.

Раніше "Телеграф" розповідав, як і коли садити огірки у відкритий ґрунт. Ми назвали головні правила та точні дати.