Час садити жоржини: як не наробити помилок при висадці квітів

Читать на русском
Автор
Жоржини потішать око ближче до осені
Жоржини потішать око ближче до осені. Фото Unsplash.com

Жоржини високих сортів потребують додаткової підтримки одразу на моменті посадки

Аби квіти в саду були гарними, за ними потрібно ретельно доглядати, захищати від шкідників, а головне — правильно на вчасно висаджувати. Для жоржин найкращий час для висадки у відкритий ґрунт — коли заморозки вже не загрожують. На півдні України це зазвичай кінець квітня — початок травня, в інших областях — середина травня.

Про це розповідає портал "Все росте". Свої секрети висадки жоржин є у всьому — від вибору місця до глибини посадки.

Як правильно посадити жоржини

Посадкова яма для жоржин повинна бути щонайменше на 5 см більшою за діаметр бульби. Однак, чим більше, тим краще. Посадкову яму слід заповнити компостом. Якщо компосту немає, додайте попередньо розпушений ґрунт і добриво з високим вмістом азоту або комплексне мінеральне добриво. Потрібно заглибити кореневу масу жоржини в ґрунт так, щоб верхні пагони були вкриті 2-3 см ґрунту.

Де садять жоржини

Жоржини не слід висаджувати на відкритих ділянках, де яскраві кольори квітів швидко вигоряють під впливом сонячних променів. Найкраще підходить півтінь — ділянки, які затінені деревами або будівлями хоча б на кілька годин на день. Також не підходять низинні ділянки, де на поверхні або всередині ґрунту постійно присутня волога. Місця для посадки жоржин повинні бути просторими і добре перекопаними. При посадці варто одразу подбати про підтримку для високих сортів — якщо це робити пізніше, можна пошкодити кореневу систему.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як підживлювати лаванду, щоб вона рясно цвіла. Добриво можна придбати в магазині, а можна зробити самостійно з яєчної шкарлупи.