Троянди будуть цвісти до глибокої осені: як доглядати за ними влітку

Читать на русском
Автор
Догляд за трояндами влітку
Догляд за трояндами влітку. Фото Freepik

Розповідаємо, що треба робити з трояндами, щоб вони росли здоровими і красивими

Троянди — неймовірної краси квіти. Однак вирощувати й доглядати за ними — завдання не з легких. Влітку ці рослини потребують особливої уваги. Раніше ми розповідали, як відвадити попелицю від троянд, а тепер ділимося, як за ними доглядати влітку, щоб вони цвіли до пізньої осені.

Головне у догляді за трояндами влітку — вчасно підрізати, вносити добрива і поливати кущі. Про це розповіли на ProstoWay.

Як правильно обрізати троянди

Інструмент, яким ви будете обрізати, повинен бути продезінфікований. Приберіть сухі пагони — вони забирають на себе всі сили й соки. Сухі та хворі гілочки теж варто обрізати. Таким чином молоді пагони будуть рости швидше і будуть здоровішими.

Як поливати троянди

Не варто поливати троянди холодною водою. Ці рослини полюбляють тепло. Вода не повинна потрапляти на листя і бутони. Лити треба лише під сам кущ. Якщо ґрунт пухкий, зволожувати кущі треба 1-3 рази на тиждень. Якщо ж земля важка, часто поливати троянди не варто.

Для того, щоб вода біля кущів не застоювалася, землю навколо куща треба розпушувати. Таким чином також не будуть розводитися грибкові мікроорганізми, які спричиняють різні хвороби троянд. Також треба вносити добрива. Як сухі, так і рідкі покращать ріст рослини.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли і як треба саджати огірки у відкритий ґрунт. Ми поділилися головними правилами і назвали точні дати.