Щоб була солодка: що потрібно підготувати для підживлення малини в червні

Читать на русском
Автор
Великі ягоди малини
Великі ягоди малини. Фото Depositphotos

Добриво для малини може бути спеціалізоване, а може бути саморобне

Дбайлива турбота потрібна не тільки полуниці. Аби була смачна ягода уваги потребують і кущі малини.

Їх радять підживлювати перед дозріванням ягід на початку літа. Це дає необхідні поживні речовини. Органічним добривом для підгодівлі малини на початку літа може слугувати добре перепрілий гній або компост.

Якщо на малині жовтіє листя, це може вказувати на нестачу заліза — це можна виправити залізним купоросом. Його розводять 1 чайна ложка на 10 літрів води для кореневого підживлення.

Коли малина відцвіла, їй потрібні калій та фосфор. Для підживлення використовують гумат калію. Зазвичай у 10 літрах води розводять просіяний попіл (склянку) та 50 мл гумату калію.

Використовується також і курячий послід. Кілограм заливається відром води та настоюється 48 годин. Після цього настій розчиняють ще у 30 літрах води. Інший спосіб — борна кислота. 2 грами розводять на відро води та одразу підживляють рослину.

Уникайте підживлення занадто пізно влітку, оскільки це може спричинити надлишковий вегетативний ріст за рахунок урожаю ягід і зробити кущ більш чутливим до зимових пошкоджень.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно садити та вирощувати помідори на городі. Неправильна посадка може знищити майбутній врожай.