5 поширених причин, чому глючить телефон

Читать на русском
Автор
Чому телефон погано працює
Чому телефон погано працює. Фото Canva

Ви можете не здогадуватися, чому так відбувається

Сучасні моделі телефонів працюють значно краще, ніж колись. Але попри це, все ще трапляються неприємні ситуації, коли пристрій починає "зависати". Такі дії дратують навіть терплячих користувачів. До речі, ми ділилися з вами ознаками, які свідчать про ймовірну поломку телефона.

Іноді причиною того, що телефон глючить є слабкий процесор, пише iTech. Утім, це не стосується випадків, якщо ви маєте потужний гаджет. Тоді така ситуація має інше походження.

  1. Наприклад, режим економії може вимикати деякі опції у пристрої. Відповідно, зображення на екрані оновлюється довше, й тому можемо бачити гальмування.
  2. Неочевидною причиною може бути тротлінг процесора — коли продуктивність пристрою зменшується для того, щоб знизити температуру чіпа. Найчастіше таке відбувається, коли телефон працює при великих навантаженнях. Або ж через високу яскравість дисплею.
  3. Те, наскільки пристрій буде швидко працюватиме ще й залежить від обсягу пам'яті. Тому на телефоні має бути хоча б 20% вільного місця, щоб все завантажувалось у нормальному режимі.
  4. Якщо відкривати одразу кілька програм, то на андроїдах починає заповнюватися вінчестер і оперативна пам’ять. Програми можуть працювати у фоновому режимі, відповідно, дані завантажуватимуться довше.
  5. Телефон повинен проходити оптимізацію для того, щоб оперативно працювати. Тому важливо за цим стежити. Вчасно вмикайте оновлення операційної системи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон, коли немає електроенергії в будинку чи квартирі. Найпростіший спосіб — скористатися павербанком, але це ще не все.