З Днем прапора 2024! Патріотичні привітання у прозі та листівках до свята 23 серпня

Читать на русском
Автор
1082
Привітання з Днем Державного прапора України 2024 Новина оновлена 23 серпня 2024, 15:08
Привітання з Днем Державного прапора України 2024. Фото Телеграф

Обов'язково привітайте

Щорічно 23 серпня українці відзначають важливе національне свято — День Державного Прапора. Це свято є символом нашої національної ідентичності, гордості та єдності, і вшановує один з головних символів держави — синьо-жовтий стяг.

Синьо-жовтий прапор був офіційно затверджений як державний прапор УНР у 1918 році. У сучасній Україні цей прапор став державним символом після проголошення незалежності 24 серпня 1991 року, а вже через рік він був затверджений Верховною Радою України.

Свято Державного Прапора України було офіційно встановлене у 2004 році указом Президента України Леоніда Кучми. Однак, історія синьо-жовтого стяга має набагато глибші корені. Перші згадки про поєднання синього та жовтого кольорів на прапорах можна знайти в гербі Львівського князівства та у козацькій символіці. Згодом ці кольори стали національними, уособлюючи чисте небо над головою та золоті поля пшениці — головні природні багатства України.

Зараз, під час кривавої війни в Україні, яку розпочала Росія, це свято набуває ще важливішого значення. Наші захисники роблять усе, щоб синьо-жовтий стяг здіймався до неба над українськими містами. "Телеграф" підготував для вас привітання у яскравих листівках, віршах і прозі, щоб ви могли надіслати їх своїм близьким.

Вітання з Днем прапора 2024

Вітаю вас з Днем Державного Прапора України! Синьо-жовтий стяг — це символ нашої свободи, незалежності та національної гордості. Нехай він завжди майорить над нашою країною, нагадуючи про незламність нашого духу, про нашу єдність та про велику любов до рідної землі. Бажаю миру, процвітання та нових перемог під цим прапором!

Листівки з Днем прапора 23 серпня

Нехай майорить наш прапор вільно,

У кожному серці його колір — синьо-жовтий,

З ним ми йдемо крізь бурі й хвилі,

За Україну вільну й щасливу!

Картинки з Днем прапора 2024

Нехай наш синьо-жовтий стяг буде символом миру та добробуту, що пануватимуть на кожному куточку нашої Батьківщини. Бажаю вам міцного здоров'я, щастя та сили, щоб завжди захищати і берегти нашу рідну землю під цим величним символом.

Вітання з Днем прапора 2024

Синьо-жовтий прапор майорить у небі,

Він свободи нашої знак.

З ним і в радості, і в потребі,

За Україну сміливо йдемо ми так!

***

Вітаю з Днем Державного Прапора України! Сьогодні ми відзначаємо день нашого національного символу, що об'єднує всіх українців. Нехай цей прапор надихає нас на нові звершення, дарує впевненість у завтрашньому дні та наповнює наші серця гордістю за нашу державу. Зі святом!

Раніше "Телеграф" розповідав, чи буде додатковий вихідний на День Незалежності 2024. Цьогоріч свято припадає на суботу.