Збирати полуницю потрібно в особливий час: лайфхаки, щоб не втратити врожай

Читати російською
Автор

Якщо з'їсти одразу весь врожай не вдається, спробуйте заготувати його на зиму

Більшість рослин потребують дбайливого догляду та мають свої секрети у вирощуванні та зборі плодів. Не виключенням стала і полуниця.

Після того, як ви ретельно добрали сорт та слідкували за здоровим ростом рослини настав час збору врожаю. Аби ягоди якнайдовше зберігали свою свіжість є кілька секретів.

Полуниця готова до збору через три-п’ять тижнів після того, як вона відцвіте. Чим сонячніше і тепліше буде погода, тим швидше ягоди дозріють. Полуниця дозріває на лозі — а не після того, як її зібрали — тому збирайте її, коли вона стане яскраво-червоною без відтінку зеленого чи білого.

Найкращий час для збору врожаю – рано вранці або пізно ввечері, коли ягоди прохолодні й менше ймовірність подавити їх. Відщипніть або відріжте плід від виноградної лози та залиште прикріплену коротку ніжку, яка допомагає зберегти свіжість. Полуниця зберігається лише кілька днів при кімнатній температурі та тиждень або менше в холодильнику. Подумайте про те, щоб зберегти ягоди, заморозивши, висушивши або приготувавши варення, щоб насолоджуватися користю полуниці після сезону збору врожаю

Раніше "Телеграф" ділився цікавим рецептом компоту з полуниці, який за смаком нагадує мохіто. В ньому використовується усього 500 грамів ягоди для трилітрової банки компоту.