Овочі будуть свіжими вдвічі довше: навіщо мити їх оцтом

Читать на русском
Автор
Цей лайфхак вам знадобиться
Цей лайфхак вам знадобиться. Фото dpss-ks.gov.ua

Овочі довгий час будуть свіжими та хрусткими

Напевно у кожного хоч раз у житті була ситуація, коли ви не встигали з'їсти куплені овочі, вони починали гнити і їх доводилося викидати. Аби цього не траплялося можна насипати на дно ящика трохи соди або вимити овочі оцтом.

Оцет не лише стане бюджетним мийним засобом, але й допоможе продовжити свіжість продуктів. Про це інформують на порталі "The Sun".

Як подовжити свіжість овочів за допомогою оцту

Так, аби овочі залишалися свіжими якнайдовше, їм необхідно зробити "ванну з оцту" у пропорції з водою 1:3. У такій ванні овочі мають полежати близько 15 хвилин, після чого просохнути на рушнику. Далі їх потрібно витерти та покласти до холодильника. Це допоможе знищити бактерії та зберегти овочі свіжими на довший час.

Крім того, промивання овочів у розчині оцту може також допомогти видалити залишки пестицидів та інших хімічних речовин, які можуть знаходитися на їх поверхні. Це особливо корисно для овочів з товстою шкіркою, таких як огірки або помідори.

Раніше ми писали, як правильно мити овочі. Це допоможе забезпечити безпеку харчових продуктів, захистити себе від різноманітних бактерій, які можуть перебувати на їх поверхні.