Півкіло кабачків — і вся сім’я сита: хитрий рецепт від досвідчених кулінарів

Читать на русском
Автор
Незвичайна сирна запіканка з кабачками
Незвичайна сирна запіканка з кабачками. Фото vazhnoznat.com

Близькі будуть просити її знову і знову

Що може бути смачніше, зручніше та ситніше, ніж різноманітні запіканки? Вони подобаються і дорослим, і дітям, а готувати цю страву можна і на сніданок, і на вечерю.

Сьогодні ми з "Важно знати" приготуємо не лише смачну, а й корисну запіканку з кабачками. Вона виходить настільки смачною, що сподобається навіть тим, хто байдужий до цього овочу.

Як приготувати запіканку з кабачками

Інгредієнти:

  • 0,5 кг молодих кабачків;
  • 100 г сиру;
  • 30 г твердого сиру;
  • 3 курячі яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль, перець, спеції до свого смаку;
  • сухарі;
  • вершкове масло для форми.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки миємо, натираємо їх на великій тертці та віджимаємо.
  2. До кабачків додаємо сир, попередньо натертий сир та подрібнений часник. Солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції та все ретельно перемішуємо.
  3. В окремому посудині віночком ретельно збиваємо яйця, відправляємо в кабачкову масу і ретельно перемішуємо все.
  4. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, посипаємо сухарями або хлібними крихтами та викладаємо "тісто".

Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Готову страву подаємо до столу.