Посійте ці рослини у вересні, і земля стане пухкою та родючою

Читать на русском
Автор
634
Перелік рослин, які покращують стан землі
Перелік рослин, які покращують стан землі. Фото Canva

Ці культури збагатять землю поживними речовинами

Початок осені вважається активним періодом для городників, адже відбувається збір урожаю. Земля після цього спустошується, оскільки плоди забирають всі поживні речовини. Відповідно, треба покращувати її стан. Також ми нещодавно розповідали, що покласти поруч із картоплею, щоб вона не гнила.

Після збору урожаю конче необхідно подбати про здоров'я ґрунту. Щоб земля відновила свій попередній стан, слід посіяти сидерати. Це рослини, які покращують ґрунт, наповнюють його азотом. Prosto.way поділився, які рослини варто посіяти просто зараз.

Овес

Овес цінний тим, що допомагає підживити рослини такими речовинами, як фосфор, калій. Водночас цей сидерат має міцну кореневу систему, що заглушує бур'яни. Крім цього, в зимову пору це допоможе затримувати сніг у землі, щоб зберігалась волога.

Жито

Рослину сіють у кінці літа або на початку осені. Жито чудово захищає землю від фітофтори. Воно адаптується до холодів, тому не змерзає у холодні сезони, а у весняну пору — швидко розвивається. Для покращення стану землі навесні житло перекопують із землею. Це збагатить ґрунт так, що не потрібно буде вносити гній.

Ріпак

Ця рослина допомагає накопичуватися органічним рослинам у ґрунті. Водночас зменшує кількість шкідників, бо ріпак їх відлякує. Посадивши ріпак, можна помітити, наскільки структура землі стає кращою — родючою та пухкою. Найкраще сіяти ріпак у місці, де згодом будете садити картоплю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як тривалий час зберігати моркву. Запропонували вам кілька дієвих методів, завдяки яким овоч не буде псуватися.