Що потрібно зробити відразу після збирання врожаю: забудете про хвороби і шкідників

Читать на русском
Автор
Робота на городі не припиняється з приходом осені Новина оновлена 07 вересня 2024, 12:35
Робота на городі не припиняється з приходом осені. Фото Freepik

Ця обробка забезпечить багатий урожай у подальшому

Досвідчені городники з початком осені починають обробляти ґрунт корисними поживними засобами. Одна проста процедура допоможе в майбутньому уникнути проблем із хворобами рослин та шкідниками.

Осіннє удобрювання ґрунту не тільки позбавить землю від хвороботворних мікроорганізмів і відлякає шкідників, а й покращить її якість, що своєю чергою сприятиме багатому врожаю в майбутньому.

Після збирання врожаю фахівці радять обробляти город спеціальним добривом, щоб знищити бактерії, включаючи грибкові. Про це пише ukr.media.

Чим обробити город після збирання врожаю

Ключовий інгредієнт – закваска, сироватка чи кефір (досить 1 літра). До одного з цих продуктів додайте 1 столову ложку кориці, попередньо розчинену у склянці теплої води. Цей компонент забезпечить рослини поживними речовинами, вітамінами та амінокислотами. Також додайте 1 столову ложку меленої куркуми.

Як обробляти ґрунт

Розчиніть 1 столову ложку концентрованого розчину у 10 літрах води. Отриманої кількості вистачить на добрива 1 квадратного метра землі на вашій ділянці.

Ще раз нагадаємо, що в розпал городнього сезону важливо не забувати про обробку рослин від шкідників та підживлення. Раніше ми писали, якими продуктами з кухні можна підгодувати рослини.