Маленький урожай картоплі: помилка, яку роблять багато городників

Читати російською
Автор

Розповідаємо, чому ви отримуєте маленький урожай картоплі

Наприкінці літа, коли настав час збирати врожай, багато хто може зіштовхнутися з неприємною ситуацією — картоплю посадили, а великий врожай так і не виріс. А раніше ми розповідали, з якими овочами не можна зберігати картоплю.

Причин поганого врожаю може бути багато. Разом із ProstoWay розповідаємо про найпоширеніші і як уникнути низькій врожайності.

Причини низької врожайності

Недостатньо вологи

Однією з ключових причин, через яку картопля може дати слабкий врожай, є недостатній полив. Картопля потребує великої кількості води, особливо влітку, коли починається формування картоплин на кущах. Відсутність регулярного поливу в період активного росту, особливо в другій половині вегетаційного періоду, значно зменшує врожайність.

Нерегулярний полив

Упродовж липня та серпня, навіть якщо йдуть дощі, при високих температурах необхідно продовжувати поливати картоплю. Оптимально забезпечити 1-2 поливи на місяць, при цьому на кожен кущ повинно припадати не менше 3-4 літрів води.

Відмирання столонів

Якщо до липня поливи були недостатніми, а картопля зростала в умовах посухи, це може призвести до відмирання столонів — підземних пагонів, на яких утворюються бульби. Відмирання столонів наприкінці липня — початку серпня призводить до зменшення кількості картоплин, що формуються.

Раніше "Телеграф" розповідав, що можна посадити на городі восени. Деякі овочі добре переносять прохолодну погоду.