Ця дешева закуска повинна бути у кожному холодильнику: з однієї банки виходить 50 ситних і апетитних м'ясних бутербродів

Читать на русском
Автор
3225
Дуже смачний домашній паштет
Дуже смачний домашній паштет. Фото pelensky.pro

Розкішна закуска, що виручить і на перекус, і до святкового столу

Ми розповідали, як приготувати домашню "чорну ікру". Тепер ділимось рецептом дуже ситного паштету. Ця закуска м’ясна, надзвичайно ситна і економна — з однієї баночки виходить до 50 невеликих бутербродів.

"Телеграф" ділиться смачним і простим рецептом домашнього паштету, який збережеться довго. М’ясо для закуски можна брати будь-яке. Сало підійде навіть тонке і найдешевше.

Інгредієнти:

  • Сало (без шкіри) — 2,5 кг
  • М'ясо (будь-яке на ваш смак) — 500 г
  • Цибуля — 500 г
  • Морква — 500 г
  • Приправа до м’яса — 100 г
  • Сіль, перець — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Сало і м'ясо пропускаємо через м'ясорубку. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на крупній тертці.
  2. Змішуємо фарш, цибулю, моркву та приправу. Добре вимішуємо, пробуємо на смак і додаємо сіль та перець за необхідності.
  3. Розкладаємо суміш по стерилізованих банках, залишаючи приблизно 1,5 см до верху. Накриваємо банки стерилізованими кришками, ставимо в каструлю з водою на рушник і стерилізуємо на повільному вогні протягом 4 годин.
  4. Також це можна зробити в духовці. Для цього накриваємо банки фольгою або кришками без гумок і ставимо в холодну духовку. Розігріваємо духовку до 170°C.
  5. Після закипання смальцю зменшуємо температуру до 75-80°C і стерилізуємо протягом 4 годин. Важливо стежити, щоб смалець не закипав сильно, інакше банки можуть бути неповними.

Після стерилізації відразу ж закручуємо банки стерилізованими кришками. Зберігаємо паштет у прохолодному місці. Також ми ділились рецептом чудового маринаду, який робить будь-яке м’ясо соковитим.