Цей пиріг зі сливами з'їдять разом з тарілкою: як приготувати пухке тісто

Читать на русском
Автор
Смачний та пухкий пиріг
Смачний та пухкий пиріг. Фото pixabay.com

Готуватимете лише за цим рецептом

Влітку фруктами можна наїдатися досхочу. Окрім цього з них варять смачні компоти, роблять заготівлю, на кшталт сливового соусу на зиму чи додають у випічку.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного пухкого пирога, який неодмінно сподобається гостям. А опублікували його Instagram-сторінці "thefoodhub.by ilona".

Як приготувати пиріг зі сливами

Інгредієнти:

  • цукор – 140 г;
  • вершкове масло – 115 г;
  • борошно – 160 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – дрібка;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • сливи – 4-6 шт.;

Спосіб приготування:

  1. Розм'якшене вершкове масло гарно перетерти з цукром.
  2. Додати сіль та яйця.
  3. Добре все збити вінчиком до однорідної суміші.
  4. Просіяти борошно з розпушувачем та добре все перемішати – має вийти густе тісто.
  5. Викласти тісто у змащену маслом форму, додати половинки слив по всій поверхні.
  6. В окремій ємності змішати 30 г цукру та корицю.
  7. Посипати щедро пиріг.
  8. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
  9. Коли пиріг трохи охолонув, можна виймати з форми та нарізати на порційні шматочки.

Раніше ми публікували рецепт пирога з горіхами та штрейзелем. Його з'їдять до останньої крихти.