Цей пиріг зі сливами з'їдять разом з тарілкою: як приготувати пухке тісто
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готуватимете лише за цим рецептом
Влітку фруктами можна наїдатися досхочу. Окрім цього з них варять смачні компоти, роблять заготівлю, на кшталт сливового соусу на зиму чи додають у випічку.
Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом смачного пухкого пирога, який неодмінно сподобається гостям. А опублікували його Instagram-сторінці "thefoodhub.by ilona".
Як приготувати пиріг зі сливами
Інгредієнти:
- цукор – 140 г;
- вершкове масло – 115 г;
- борошно – 160 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- яйця – 2 шт.;
- сіль – дрібка;
- кориця – 1 ч. л.;
- сливи – 4-6 шт.;
Спосіб приготування:
- Розм'якшене вершкове масло гарно перетерти з цукром.
- Додати сіль та яйця.
- Добре все збити вінчиком до однорідної суміші.
- Просіяти борошно з розпушувачем та добре все перемішати – має вийти густе тісто.
- Викласти тісто у змащену маслом форму, додати половинки слив по всій поверхні.
- В окремій ємності змішати 30 г цукру та корицю.
- Посипати щедро пиріг.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
- Коли пиріг трохи охолонув, можна виймати з форми та нарізати на порційні шматочки.
Раніше ми публікували рецепт пирога з горіхами та штрейзелем. Його з'їдять до останньої крихти.