Рецепт, у який закохані покоління українців: "ті самі" ніжинські огірочки на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Рецепт "ніжинського" салату на зиму
Активно триває сезон консервації. Ми розповідали, як приготувати зі слив грузинський соус Ткемалі. Тепер ділимось рецептом консервованого салату, який став улюбленою заготівлею для багатьох поколінь українців.
Ця закуска має чимало варіацій — з морквою, помідорами, різними наборами спецій тощо. "Телеграф" ділиться класичним рецептом, у якому немає інших овочів, крім огірків та цибулі. Приготувати його можна за один день, не витрачаючи зайвий час. Оптимально закривати "Ніжинський" у півлітрові банки — так можна за раз з’їсти баночку.
Інгредієнти:
- 6 кг огірків (можна великих)
- 2 кг цибулі
- зелень до смаку
- мелений чорний перець
- цукор
- сіль
- оцет
- олія
Спосіб приготування:
- Півлітрові банки потрібно ретельно помити і простерилізувати улюбленим способом. Поки вони стерилізуються, огірки і цибулю слід помити, почистити та накришити тоненькими кружечками. В підготовлені банки овочі викладаються шарами. Їх перекладають зеленню, сиплять перець.
- У кожну баночку додаємо по 1 чайній ложці солі, 1,5 чайні ложки цукру, 1 столовій ложці оцту та 1 столовій ложці олії.
- В такому вигляді салат залишається стояти 30 хвилин. Потім їх ставлять у каструлю на рушник, заливають води "по плічка" та стерилізують після кипіння води протягом 15 хвилин.
Після цього залишиться лише закатати салат за технологією. Також ми ділились рецептом цікавої закуски — домашньої "чорної ікри" за три копійки.