Томати будуть рости вдвічі швидше: ось, що треба зробити у серпні

Читать на русском
Автор
569
Що робити з помідорами в серпні Новина оновлена 12 серпня 2024, 16:46
Що робити з помідорами в серпні. Фото Canva

Подбайте про помідори у цьому місяці

Помідори часто є примхливими овочами, за якими потрібен регулярний та якісний догляд. Зокрема, важливо захищати томати від грибкових захворювань. Є ще деякі процедури, які важливо провести з ними у серпні.

Городники Youtube-каналу "Дім та присадибна ділянка" розповіли, що необхідно проводити розріджування томатів. Для цього ми позбуваємось зайвих пагонів, які створюють тінь і заважають пропусканню повітря до рослини.

Також слід обрізати листя до першої кисті. Щоб рослина повноцінно розвивалась, буде достатньо залишити над кистю кілька листочків. А от нижніх — варто позбуватися, бо через них томати найчастіше заражаються фітофторою.

Чим підживити помідори в серпні

У серпні неодмінно треба підживити помідори калієм. Це та речовина, яку плоди потребують найбільше у цьому місяці. Достатньо цієї речовини міститься у звичайному попелі. Завдяки йому томати будуть рости швидше й більшого розміру.

Перед тим, як вносити попіл, полийте рослини водою. А для приготування розчину треба взяти 2 склянки попелу і розбавити їх 10 літрами води. Під кожен кущ томатів використовуємо по пів літра розчину.

Окрім цього, помідори варто підгодувати сірчанокислим калієм. Одну столову ложку речовини розведіть у 10 літрах води. У заздалегідь змочену землю вносять по пів літра розчину сірчанокислого калію.

Згодом ви помітите, що томати почали рости більшими. Водночас смак плодів буде насиченішим.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому чорніють томати й що з цим робити. Є один простий секрет, який допоможе вам у цій ситуації.