Один дешевий засіб - і помідори врятовано: як позбутися від грибкових захворювань на овочах

Читать на русском
Автор
622
Одна дешева таблетка вилікує ваші помідори
Одна дешева таблетка вилікує ваші помідори. Фото Freepik

Фурацилін вам допоможе

Помідори — досить вибагливі рослини, тому потребують належного догляду. Нерідко ці овочі страждають від грибкових захворювань, тому треба знати, як їх врятувати. Раніше ми розповідали, чому помідори тріскають на кущах, а тепер ділимося, як позбутися від захистити рослини від грибка.

Для того, щоб врятувати урожай, досвідчені городники часто користуються фурациліном. Це дешевий, але ефективний засіб, розповіли на ProstoWay.

Як приготувати розчин з фурациліну

Одну таблетку фурациліну кришимо до порошкоподібного стану. Розчиняємо його в теплій воді. Її потрібен один літр. Ретеально розмішуємо — там не повинно бути грудочок. Розчин можна перелити у пульверизатор.

Як обробляти кущі

Для досягнення найкращого результату обприскування варто проводити вранці або ввечері, коли сонце вже не активне. Так можна запобігти опікам на листках, які виникають при контакті води з прямими сонячними променями.

Особливу увагу треба приділити нижній частині листя. Саме там зазвичай починають розвиватися грибкові інфекції. Розчин повинен покривати всю рослину.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зібрати насіння з огірків на наступний рік. Ми поділилися, з яких саме огірків можна збирати насіння і як це правильно робити.