Як вберегти томати від сильної спеки: ось, що треба зробити

Читать на русском
Автор
1516
Правильний догляд за томатами у спеку
Правильний догляд за томатами у спеку. Фото Canva

Збережіть урожай овочів

Томатам безумовно потрібна достатня кількість сонячного проміння й тепла. Водночас коли на вулиці дуже спекотно, а температури повітря б'ють рекорди, рослинам важко виживати в таких умовах.

Зараз надворі температура повітря сягає +35-40, а це означає, що томатам складно розвиватися в таких умовах. Овочі стають слабкими і кволими, знижується опірність до хвороб і шкідників. На Youtube-каналі "Дім та присадибна ділянка" розповіли, що треба робити в такій ситуації.

Оптимальний варіант, як захистити помідори від спеки — це внести добриво на заздалегідь зволожену землю. Найкраще взяти засоби на основі кальцію та бору.

У період формування плодів ще використовують калієвмісні засоби — сульфат або монофосфат калію. Тоді томати виростуть великими та солодкими. Пропорція — 10 грамів речовини на 10 літрів води.

Також важливо вчасно поливати рослини. Городники пояснюють, що це потрібно робити, коли ґрунт просох вглиб до 2 сантиметрів. Зазвичай достатньо поливати томати 1 раз у 2-3 дні. Водночас лиють воду саме під корінь, а не на листя, щоб помідори не почали хворіти. Адже у спеку вони стають чутливими до хвороб.

Рекомендується видалити нижні листки. Це роблять для того, щоб волога рівномірно розподілялась по рослині. До того ж помідори будуть краще провітрюватися, незалежно від того, вирощуєте їх у теплиці чи у відкритому просторі.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підживити помідори для хорошого врожаю. Ці засоби точно подіють.