Помідори почали тріскатися на кущах: у чому причина і як врятувати врожай

Читать на русском
Автор
583
Чому помідори тріскаються Новина оновлена 10 серпня 2024, 14:00
Чому помідори тріскаються. Фото botanichka.ru

Помідори з великими тріщинами потрібно зібрати з грядки якнайшвидше

Помідори вимагають особливої уваги та певних умов у процесі вирощування. Навіть невеликі помилки можуть призвести до втрати врожаю: часто городники стикаються з проблемою, коли плоди починають тріскатися, а це викликає тривогу та питання про причини.

У матеріалі BHG розповіли, чому помідори на кущах можуть тріскатися і як цьому можна запобігти. Скористайтеся цими порадами.

Чому помідори тріскаються

За словами експертів, тріскання помідорів відбувається через різкі коливання рівня вологості. Коли після сухого періоду томати різко одержують багато води, наприклад, після дощу або рясного поливу, плоди починають швидко вбирати вологу. Шкіра томату не встигає розтягуватись, і через це тріскається. Це робить плоди вразливими для хвороб та гниття.

Якщо на шкірці овочів з’явилися великі тріщини, їх слід зібрати якнайшвидше, щоб вони не пропали. Але якщо помідори мають кислий запах, краще викинути їх.

Як запобігти трісканню помідорів

Регулярний полив

Поливайте овочі рівномірно та регулярно, щоб підтримувати стабільний рівень вологості у ґрунті. Різкі перепади у кількості вологи можуть призвести до розтріскування плодів.

Мульчування

Використовуйте мульчу навколо рослин, щоб утримувати вологу у ґрунті та зменшити коливання температури. Це допоможе уникнути пересихання ґрунту та мінімізувати ризик тріскання.

Не забувайте про добрива

Уникайте надмірного внесення азотних добрив, оскільки це може призвести до швидкого зростання рослин та плодів, а це збільшує ризик розтріскування. Натомість використовуйте добрива з високим вмістом калію, який зміцнює клітинні стінки плодів та сприяє їх рівномірному розвитку.

Раніше ми писали, що не можна садити поряд із томатами. Є овочі, які шкодять урожаю помідорів.