Склад не змінюється десятиліттями: з чого роблять господарське мило і чому у нього такий запах

Читать на русском
Автор
591
Що входить до складу господарського мила Новина оновлена 07 серпня 2024, 21:03
Що входить до складу господарського мила. Фото Freepik

Для виготовлення мила потрібно лише кілька компонентів

Господарське мило, крім основного призначення, широко використовується в побуті для багатьох завдань. Проте мало хто знає, з чого насправді зроблено цей засіб і чому він має такий специфічний запах.

У матеріалі "Главред" назвали основні компоненти господарського мила. Також стало відомо, що означають цифри на його бруску.

З чого роблять господарське мило

Багато хто повірив міфу, що зародився ще за радянських часів, який говорив, що господарське мило робили з жиру бездомним собак. Але це зовсім неправдива інформація. Його формулу вигадали дуже давно і склад господарського мила не змінювався десятиліттями.

Основою універсального мила служить мильний клей, що утворюється під час переплавлення різних жирів. Як вихідну сировину найчастіше використовують свинячий, баранячий, яловичий або риб’ячий жири. Але крім цього, до складу мила додають гліцерин, хлорид натрію, винну та бензойну кислоти, а також воду.

Господарське мило складається тільки з натуральних компонентів, тому воно і має такий специфічний запах, адже виробники не додають ніяких ароматизаторів та інших добавок. І саме завдяки такому складу мило має такі визначні властивості.

Більше того, не всі знають, що означають цифри на його бруску. На милі можна побачити цифри 65, 70 та 72. Це якраз відсоток вмісту у засобі жирних кислот. Тобто чим більше в ньому відсотків жиру, тим краще воно справлятиметься із забрудненнями.

"Телеграф" писав раніше, за допомогою господарського мила можна швидко та ефективно відбілити шкарпетки. Скористайтеся цим лайфхаком.