Використовуйте правило "двох годин": проста звичка допоможе зберегти стосунки

Читать на русском
Автор
1278
Один із способів покращити спілкування між партнерами
Один із способів покращити спілкування між партнерами. Фото Pexels

Використання цієї тактики потребує дисципліни, але спробувати варто

Успішні, довгострокові стосунки – це завжди результат щоденної роботи двох людей. Якщо ви часто сперечаєтеся зі своїм партнером і під час цих розбіжностей говорите слова, про які потім шкодуєте, правило двох годин може допомогти вам покращити стосунки.

Що таке правило двох годин

Кожному у житті доводиться під впливом емоцій надто імпульсивно реагувати на ситуацію. Завдяки правилу двох годин такі ситуації не виникають або принаймні їхня кількість різко знижується. Згідно з цим методом, перш ніж висловити своє невдоволення, варто почекати 120 хвилин, радить Ofeminini. Часто виявляється, що цього часу достатньо, щоб проблема зникла.

За правилом двох годин, вам слід почекати, поки ваші емоції вщухнуть, спокійно проаналізувати ситуацію і лише потім розпочинати розмову. У багатьох випадках люди роблять висновок, що насправді нічого не сталося і повертатися до цієї теми немає сенсу. Це дозволяє уникнути багатьох суперечок з дріб’язкових питань.

З іншого боку, якщо за дві години емоції не вщухли, ви незадоволені чи скривджені, це сигнал, що проблема є реальною і її необхідно обговорити. Але, роблячи це спокійно, буде більше шансів дійти згоди замість того, щоб воювати один з одним, злитися один на одного і дорікати один одному.

Також пам’ятайте, що дві години – умовний час. У деяких випадках достатньо лише п’ятнадцяти хвилин, щоб бути готовим розпочати розмову. В інших випадках, можливо, навіть доведеться зачекати кілька днів. Найголовніше у всьому цьому – не діяти під впливом негативних емоцій. Вони не є добрими порадниками та можуть ввести в оману.

Раніше "Телеграф" розповідав про знаки, що свідчать про безповоротне закінчення стосунків.