Ці котлетки такі смачні і дешеві: ніхто не здогадається, що в них немає м’яса

Читать на русском
Автор
Соковиті та ароматні котлети з овочів та грибів
Соковиті та ароматні котлети з овочів та грибів. Фото maximum.fm

Відмінна альтернатива м'ясним котлетам

Ми ділились рецептом пісного борщу. Загалом, якщо постаратись, можна все своє звичне меню перевести у "пісний режим" без втрати смаку. І навіть котлети готувати.

"Телеграф" пропонує вдалий рецепт котлет з овочів та грибів. Вони виходять не лише смачними, а ще й доволі бюджетними.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна — 800 г
  • Печериці або будь-які інші гриби — 250 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — до смаку
  • Борошно — 1-2 ст. ложки
  • Манна крупа — 2-3 ст. ложки
  • Свіжа зелень — 20 г
  • Сіль, перець, спеції — до смаку
  • Олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Відваріть капусту до напівготовності. Коли трохи охолоне, подрібніть у блендері і відіжміть зайву рідину.
  2. Цибулю наріжте на дрібні шматочки. Гриби також покришіть. Обсмажте гриби з цибулею.
  3. З'єднайте капусту, гриби з цибулею, часник, зелень, борошно, манку, сіль і спеції. Перебийте блендером до однорідної маси.
  4. Дайте фаршу трохи постояти — щоб манка набухла і увібрала зайву вологу. Це займе від 10 до 20 хвилин. Після цього сформуйте котлети і обсмажте їх на олії до золотистої скоринки.

Для більш пікантного смаку можна додати в котлети трохи тертого сиру або подрібнених горіхів — за вашим смаком. Також ми ділились рецептом апетитних рибних котлет по-одеськи.