Чому перець не родить: просте пояснення та як діяти в такій ситуації

Читати російською
Автор
Новина оновлена 30 липня 2024, 13:45

Зверніть увагу на ці моменти

Перець належить до вибагливих культур на городі. Йому потрібна особлива увага та догляд від городника. Нерідко влітку зав'язі перцю починають осипатися. Загалом така ситуація є нормальною, якщо це стосується невеликої частини. Однак, якщо осипаються повністю всі бутони, це є проблемою.

Досвідчені городники з Youtube-каналу "Дім та присадибна ділянка" розповіли, що коли масово осипаються зав'язки перцю, це означає, що їм не підходять умови вирощування. Важливо грамотно провести пасинкування — видалення бічних пагонів.

Оптимально залишити 3-4 пасинки — пагони, які ростуть з пазухи листя. Це важливо зробити, щоб рослина отримувала достатньо повітря та сонячного світла.

Які ще причини опадання зав'язків і що робити

Ще однією причиною осипання бутонів є спека. Це ускладнює процес плодоношення. Тому потрібно вчасно поливати перець — переважно достатньо 1-2 рази в тиждень. На 1 метр знадобиться мінімум 15 літрів води. Однак не перестарайтесь, бо тоді рослина може загинути.

Часто перець осипається через нестачу поживних речовин. У цей час необхідно використати фосфорно-калійні добрива. Тоді коріння ростиме міцнішим, і є ймовірність, що плодів буде більше.

Наприклад, хорошим варіантом підживлення буде суперфосфат. Пропорція: 200 грамів речовини на 5 літрів гарячої води. Важливо, щоб суперфосфат розчинився. Настоюємо пів доби, а тоді додаємо ще 10 літрів води. Тоді поливаємо так: 1 літр — під 1 кущ перцю.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим полити помідори в липні. Є перевірені засоби, які дають результат.