Чому перець не родить: просте пояснення та як діяти в такій ситуації

Читать на русском
Автор
738
Осипаються зав'язки перцю - як діяти Новина оновлена 30 липня 2024, 13:45
Осипаються зав'язки перцю - як діяти. Фото "Зелена садиба"

Зверніть увагу на ці моменти

Перець належить до вибагливих культур на городі. Йому потрібна особлива увага та догляд від городника. Нерідко влітку зав'язі перцю починають осипатися. Загалом така ситуація є нормальною, якщо це стосується невеликої частини. Однак, якщо осипаються повністю всі бутони, це є проблемою.

Досвідчені городники з Youtube-каналу "Дім та присадибна ділянка" розповіли, що коли масово осипаються зав'язки перцю, це означає, що їм не підходять умови вирощування. Важливо грамотно провести пасинкування — видалення бічних пагонів.

Оптимально залишити 3-4 пасинки — пагони, які ростуть з пазухи листя. Це важливо зробити, щоб рослина отримувала достатньо повітря та сонячного світла.

Які ще причини опадання зав'язків і що робити

Ще однією причиною осипання бутонів є спека. Це ускладнює процес плодоношення. Тому потрібно вчасно поливати перець — переважно достатньо 1-2 рази в тиждень. На 1 метр знадобиться мінімум 15 літрів води. Однак не перестарайтесь, бо тоді рослина може загинути.

Часто перець осипається через нестачу поживних речовин. У цей час необхідно використати фосфорно-калійні добрива. Тоді коріння ростиме міцнішим, і є ймовірність, що плодів буде більше.

Наприклад, хорошим варіантом підживлення буде суперфосфат. Пропорція: 200 грамів речовини на 5 літрів гарячої води. Важливо, щоб суперфосфат розчинився. Настоюємо пів доби, а тоді додаємо ще 10 літрів води. Тоді поливаємо так: 1 літр — під 1 кущ перцю.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим полити помідори в липні. Є перевірені засоби, які дають результат.