Різдво Миколи Чудотворця 2024: що не можна робити в церковне свято 29 липня

Читати російською
Автор

Цього дня християни моляться за хороше здоров’я для себе та своїх близьких

У понеділок, 29 липня, християни східного обряду відзначають Різдво святителя Миколая Чудотворця. За старим стилем це церковне свято зустрічали 11 серпня.

Православні віряни та греко-католики відзначають пам’ять святого Миколая тричі на рік: у день смерті Чудотворця 6 грудня (19 грудня за старим календарем) та 9 травня (22 травня) — дата перенесення його мощей до міста Бар. Різдво святого нині також вважається одним із головних церковних урочистостей.

Що відомо про святого Миколая: історія

Святий Миколай народився 258 року в небагатій сім’ї. Його батьки, Нонна і Феофан, жили в маленькому містечку Патар, розташованому неподалік Лікії. Вони були глибоко віруючими християнами і довго молилися до Господа про дітей. Бог виконав їхнє прохання, дарувавши сина, і визначив його життя для служіння Своїй волі.

Микола за все своє життя надав значну допомогу людям, особливо бідним і нужденним. Він став єпископом у Візантії і за свої добрі справи отримав титул миротворця, а за численні чудеса – Чудотворця.

Як відзначають Різдво Миколи Чудотворця

Цього дня християни відвідують храми, запалюють свічки та моляться Миколаю про допомогу у справах, зцілення хвороб та міцне здоров’я для себе та своїх близьких. Також можна звернутися до святого з проханням про завершення війни та якнайшвидшого встановлення миру.

Різдво Миколи Чудотворця: що не можна робити 29 липня

  • Брати в борг, оформляти кредит – довгий час доведеться жити у злиднях.
  • Робити великі покупки — вони обернуться великими неприємностями.
  • Сваритися, розпускати плітки, з’ясовувати стосунки — конфлікт переросте в серйозне протистояння.
  • Проявляти скупість і відмовляти у допомозі — можна опинитися на місці того, хто її потребує.

Незабаром українці відзначатимуть Медовий Спас. Раніше ми писали, що не можна робити на Маковію 2024 року і які в цей день є традиції.