Різдво Миколи Чудотворця 2024: що не можна робити в церковне свято 29 липня

Читать на русском
Автор
3445
Різдво Миколи Чудотворця відзначається 29 липня (11 серпня за старим стилем)
Різдво Миколи Чудотворця відзначається 29 липня (11 серпня за старим стилем). Фото Pinterest

Цього дня християни моляться за хороше здоров’я для себе та своїх близьких

У понеділок, 29 липня, християни східного обряду відзначають Різдво святителя Миколая Чудотворця. За старим стилем це церковне свято зустрічали 11 серпня.

Православні віряни та греко-католики відзначають пам’ять святого Миколая тричі на рік: у день смерті Чудотворця 6 грудня (19 грудня за старим календарем) та 9 травня (22 травня) — дата перенесення його мощей до міста Бар. Різдво святого нині також вважається одним із головних церковних урочистостей.

Що відомо про святого Миколая: історія

Святий Миколай народився 258 року в небагатій сім’ї. Його батьки, Нонна і Феофан, жили в маленькому містечку Патар, розташованому неподалік Лікії. Вони були глибоко віруючими християнами і довго молилися до Господа про дітей. Бог виконав їхнє прохання, дарувавши сина, і визначив його життя для служіння Своїй волі.

Микола за все своє життя надав значну допомогу людям, особливо бідним і нужденним. Він став єпископом у Візантії і за свої добрі справи отримав титул миротворця, а за численні чудеса – Чудотворця.

Як відзначають Різдво Миколи Чудотворця

Цього дня християни відвідують храми, запалюють свічки та моляться Миколаю про допомогу у справах, зцілення хвороб та міцне здоров’я для себе та своїх близьких. Також можна звернутися до святого з проханням про завершення війни та якнайшвидшого встановлення миру.

Різдво Миколи Чудотворця: що не можна робити 29 липня

  • Брати в борг, оформляти кредит – довгий час доведеться жити у злиднях.
  • Робити великі покупки — вони обернуться великими неприємностями.
  • Сваритися, розпускати плітки, з’ясовувати стосунки — конфлікт переросте в серйозне протистояння.
  • Проявляти скупість і відмовляти у допомозі — можна опинитися на місці того, хто її потребує.

Незабаром українці відзначатимуть Медовий Спас. Раніше ми писали, що не можна робити на Маковію 2024 року і які в цей день є традиції.