Сусідів просити не доведеться: як поливати кімнатні рослини під час відпустки

Читати російською
Автор

Як доглядати рослини під час тривалих від’їздів

Горщикові рослини створюють затишок у квартирі чи будинку. Але навіть найневибагливіші види вимагають догляду. Полив та добриво – обов’язкові ритуали, щоб зелень була здоровою та пишною.

У розпал літа та сезон відпусток може виникнути проблема з поливом рослин. Тому власникам рослин важливо знати кілька перевірених способів поливу за своєї відсутності вдома. Просити друзів чи сусідів про допомогу у догляді рослин не доведеться.

Як поливати рослини у відпустці

Якщо ви маєте виїхати з дому на тривалий час, перш за все переставте горщики з рослинами у захищене від прямих сонячних променів місце. У тіні у них більше шансів вижити. Якщо ще й розмістити горщики на блюдцях, наповнених водою, рослини матимуть достатньо вологи.

Під час тривалої відпустки забезпечити рослини у горщиках достатньою кількістю води допоможуть пластикові пляшки.

Все, що вам потрібно, це бинт (або мотузка) та пляшка з водою. Заверніть бинт у трубочку. Зануріть один кінець бинта у воду, а інший опустіть на землю в горщику. Завдяки цьому рослини зможуть самі споживати воду під час вашої відсутності.

Ще один варіант – створити диспенсер для води із пластикової пляшки. Найкраще підійде пляшечка об’ємом 500 мл. Зробіть кілька маленьких отворів у пробці, наповніть пляшку водою, закрутіть її та поставте вгору дном у горщик.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини мають властивості репелентів. Вони допоможуть прогнати неприємних комах із дому.