Сусідів просити не доведеться: як поливати кімнатні рослини під час відпустки

Читать на русском
Автор
Жодна квітка не зав’яне
Жодна квітка не зав’яне. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як доглядати рослини під час тривалих від’їздів

Горщикові рослини створюють затишок у квартирі чи будинку. Але навіть найневибагливіші види вимагають догляду. Полив та добриво – обов’язкові ритуали, щоб зелень була здоровою та пишною.

У розпал літа та сезон відпусток може виникнути проблема з поливом рослин. Тому власникам рослин важливо знати кілька перевірених способів поливу за своєї відсутності вдома. Просити друзів чи сусідів про допомогу у догляді рослин не доведеться.

Як поливати рослини у відпустці

Якщо ви маєте виїхати з дому на тривалий час, перш за все переставте горщики з рослинами у захищене від прямих сонячних променів місце. У тіні у них більше шансів вижити. Якщо ще й розмістити горщики на блюдцях, наповнених водою, рослини матимуть достатньо вологи.

Під час тривалої відпустки забезпечити рослини у горщиках достатньою кількістю води допоможуть пластикові пляшки.

Все, що вам потрібно, це бинт (або мотузка) та пляшка з водою. Заверніть бинт у трубочку. Зануріть один кінець бинта у воду, а інший опустіть на землю в горщику. Завдяки цьому рослини зможуть самі споживати воду під час вашої відсутності.

Ще один варіант – створити диспенсер для води із пластикової пляшки. Найкраще підійде пляшечка об’ємом 500 мл. Зробіть кілька маленьких отворів у пробці, наповніть пляшку водою, закрутіть її та поставте вгору дном у горщик.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини мають властивості репелентів. Вони допоможуть прогнати неприємних комах із дому.