Навіть соромно вимовляти ці слова: які кімнатні рослини мають пікантні назви та як вони виглядають (фото)

Читать на русском
Автор
3159
Як виглядають рослини з пікантними назвами Новина оновлена 12 липня 2024, 17:40
Як виглядають рослини з пікантними назвами. Фото pinterest.com

Хоч ці назви і смішні, але цілком реальні

У світі існують воістину незвичайні рослини, які вражають своєю дивовижною різноманітністю. Деякі з них виділяються оригінальною формою та яскравими кольорами, а інші привертають увагу своїми екстравагантними назвами.

На своїй сторінці в Instagram блогер Василь Мошковський розповів про рослини, чиї назви навіть соромно вимовляти. Подивіться, як вони виглядають.

Ці рослини мають пікантні назви

Молодий чоловік у своєму блозі розповів, що йому дуже подобаються квіти гімнокаліціуму, бо вони гарні та цвітуть досить довго. Але така назва збентежила багатьох фоловерів, тому Василь підкреслив, що така рослина справді існує і навів ще приклади квітів із досить пікантними назвами.

скріншот
Рослини з пікантними назвами

Блогер зазначив, що в природі можна ще зустріти Кліторію (Clitoria) та Пеперомію прострату (Peperomia prostrata). Також існують рослини під назвою Рафідофор тетрасперма (Rhaphidophora tetrasperma), Аморфофаллус (Amorphophallus) і Хуернія (Huernia). Ми вирішили показати, як виглядають такі незвичайні рослини.

скріншот
Незвичайні назви рослин

Кліторія

Кліторія унікальна своїми яскравими та незвичайними квітами, які можуть бути синіми, білими або фіолетовими та мають форму, що нагадує крила метелика. Ці квіти містять природні пігменти антоціани, які використовуються в кулінарії для надання страв та напоїв яскравого синього кольору.

Кліторія
Як виглядає кліторія

Гімнокаліціум

Це рід кактусів, який відрізняється компактним розміром та різноманітністю форм та забарвлень, від яскравих зелених до сріблястих та фіолетових. Гімнокаліціуми зазвичай мають округлу або циліндричну форму і здатні рости в умовах сухості та низької родючості ґрунту.

Гімнокаліціум
Рослина гімнокаліціум

Пеперомія прострата

Це популярна кімнатна рослина, відома своїм дрібним, круглим за формою листям з красивим візерунком, який нагадує черепаховий панцир. Ця рослина невибаглива у догляді, віддає перевагу яскравому непрямому світлу та помірному поливу.

Пеперомія прострата
Пеперомія прострата

Рафідофор тетрасперма

Тропічна кучерява рослина, відома своїм витонченим, розсіченим листям. Квітка легко адаптується до різних умов освітлення та потребує мінімального догляду.

Рафідофор тетрасперма
Рафідофор тетрасперма

Аморфофаллус

Це рід екзотичних квіткових рослин, відомий своєю величезною квіткою, що є однією з найбільших у світі. Аморфофаллус привертає увагу не лише своєю екзотичною зовнішністю, а й своїм запахом, який може бути як приємним, так і дуже смердючим, залежно від виду та стадії розвитку рослини.

Аморфофаллус
Як виглядає аморфофаллус

Хуернія

Квіти Хуернії часто є яскравими, а листя може бути або гладким, або з легким ребристим малюнком. Ці рослини виростають у тропіках і часто використовуються в інтер’єрному озелененні завдяки своїй невибагливості у догляді.

Гуернія
Квіти гуернії

"Телеграф" писав раніше, які рослини потрібно поливати кефіром для кращого врожаю. Прислухайтеся до цих порад.