Відлякувачі мух: які квіти та зелень відженуть комах із вашої оселі

Читать на русском
Автор
Мухи не люблять різких ароматів Новина оновлена 25 травня 2024, 11:29
Мухи не люблять різких ароматів. Фото Freepik

Ці рослини можна сміливо назвати натуральними репелентами

У весняний та літній сезони вікна часто залишаються відкритими, і у разі відсутності москітних сіток до оселі можуть проникати мухи та комарі. Ці комахи кусаються і заважають спати, тому важливо своєчасно позбавлятися мух у приміщенні.

Певні кімнатні рослини успішно борються із проблемою комах. Експерти перерахували рослини та трави, які відлякують мух, пише ukr.media.

Фахівці визнали базилік головним засобом відлякування мух внаслідок його сильного аромату, який також діє на павуків. Вони також стверджують, що лаванда може бути ще одним репелентом проти мух, жуків та навіть бліх. Меліса лікарська має аналогічні властивості.

Ефективність цих рослин обумовлена високим вмістом цітронелла, активної сполуки в їх олії. Ця олія, вироблена рослинами, відома своєю здатністю відлякувати різних комах, включаючи павуків, мух та комарів. Крім того, експерти відзначають, що аромат розмарину та маргариток також здатний відлякувати комах.

Раніше ми писали, як позбутися постільних клопів у рушниках. Маленькі та плоскі постільні клопи можуть непомітно проникнути у волокна тканини.