Не просто водою: як правильно мити ягоди

Читати російською
Автор

Дізнайтеся, як видалити комах і паразитів і не зіпсувати ласощі

Свіжа малина, чорниця, ожина — одні з найулюбленіших літніх ласощів. Хоча ягоди можуть здатися чистими, на їх поверхні можуть ховатися бруд, залишки рослин, комахи, паразити та інші забруднення. Тому перед вживанням в їжу або додаванням у рецепт їх необхідно ретельно мити. При цьому важливо не перестаратися та не зіпсувати ягоди.

Як правильно мити малину, чорницю та ожину

М’якуш свіжої малини дуже ніжний, він легко вбирає рідину. Це означає, що ягоди не повинні довго перебувати у воді. Надлишок вологи може призвести до цвілі.

Мийте малину безпосередньо перед тим, як ви збираєтеся її з’їсти. А щоб ніжні ягоди залишилися цілими, помістіть їх спочатку в друшляк і після цього зануріть його у воду.

Чорниця виглядає "міцною" ягодою. Але вона така сама ніжна, як і малина. Покладіть ягоди в друшляк, а потім промийте під холодною водою. Якщо ягоди здаються особливо ніжними, краще опустіть друшляк у воду, а не підставляти під кран.

Чорницю також можна промити в мисці з оцтовим розчином (3 частини води на 1 частину оцту). Насипте ягоди в миску і прополощіть їх, щоб переконатися, що всі бактерії видалено.

Хоча може здатися, що в ожини товстіша шкірка, вона дуже ніжна і її все одно слід мити з великою обережністю. Ви можете обережно промити ожину під краном або покласти в миску з холодною водою і руками покрутити її там. Замочування в солоній воді (одна склянка теплої води на одну чайну ложку солі) а потім швидке промивання допоможе видалити маленьких личинок, які можуть ховатися всередині ягід.

Раніше "Телеграф" розповідав, які засоби ефективно видалять плями від ягід на одязі. Речі будуть як новенькі.