Футболка стане біліше-білого: як позбутися плям від ягід швидко

Читать на русском
Автор
Ці лайфхаки допоможуть відіпрати улюблені речі
Ці лайфхаки допоможуть відіпрати улюблені речі. Фото fresh-cleaning.com.ua

Річ буде, як новенька

Влітку, коли ягоди та фрукти можна їсти мало не в необмеженій кількості, нерідкісною є ситуація, коли плями від цих продуктів залишаються на одязі. Відіпрати їх буває складно, але в цьому можуть допомогти деякі хімічні засоби або ж перевірені народні методи.

Одними із найпопулярніших є сіль, оцет та окріп. Які ще існують засоби — розповідає "Телеграф".

Як позбутися плям від ягід на одязі

Основним у цій справі є оперативність. Якщо діяти швидко, шанси на те, що від плями не лишиться ц сліду збільшується в рази. Перше, що варто випробувати на плямі від ягід — залити її окропом. У більшості випадків, вона зникне у вас на очах. А от мило у жодному разі використовувати не варто, оскільки його лужне середовище спричинить реакцію з пігментом, що призведе до швидкого проникнення у тканину і зміни кольору на синьо-фіолетовий. У такому випадку відновлення одягу значно ускладниться.

Чим ще можна відіпрати плями від ягід

Оцет. Необхідно взяти оцтову кислоту 72%, нанести рідину на тканину та зачекати 15 хвилин. Після цього ретельно ополоснути одяг та випрати як зазвичай.

Свіжий зріз лимона або розчин з порошку лимонної кислоти і води. Лимоном достатньо потерти пляму, а кашку — нанести на неї. Зачекати та випрати річ.

Перекис водню. Рідину варто нанести на пляму, залишити на 10 хвилин, змити та випрати одяг.

Кип'ятіння. Цю "важку артилерію" застосовують для усунення старих плям. Перед тим як річ прокип'ятити на пляму потрібно нанести оцет, додати трохи відбілювача та прокип'ятити протягом 20 хвилин. Після цього випрати, як зазвичай.

Раніше ми писали, який засіб не можна додавати у машинку під час прання. Одяг після нього стане жорстким.