Роби ці речі щодня — і життя зміниться: 10 хвилин та 10 сторінок, які зроблять тебе кращим

Читать на русском
Автор
Ці звички змінять твоє життя
Ці звички змінять твоє життя. Фото freepik.com

Заняття, які наповнюють енергією

Ми розповідали, якими 10 речами мама ніколи не ділилась з вами. Тепер поговоримо про те, як прості дії можуть змінити ваше життя на краще.

Блогер під ніком creatorarmen, який підіймає теми продуктивності та дисципліни, розповів про 7 простих, але дієвих звичок. Ви можете з легкістю впровадити їх у свій щоденний розпорядок.

Раннє прокидання

Ви будете мати більше часу для себе, своїх цілей та хобі, це покращить продуктивність та концентрацію. Налаштуйте будильник на 30 хвилин раніше, ніж зазвичай, і поступово збільшуйте цей час. Лягайте спати раніше, щоб забезпечити собі 7-8 годин якісного сну.

Ведення щоденника

Це сприяє покращенню психічного здоров'я та самоусвідомлення, підвищенні креативності та продуктивності. Також знижує рівень тривоги та стресу.

Що можна записувати:

  • Цілі на день
  • Речі, за які ви вдячні
  • Ідеї та плани
  • Рефлексія минулого дня

Вивчення нових навичок

Це сприятиме розвитку мозку та розширення кругозору. Щоб почати, просто виберіть навичку, яка вас цікавить. Запишіться на курс або знайдіть онлайн-ресурси. Приділяйте цьому заняттю 30 хвилин на день.

Фізичні вправи

Покращення фізичного та психічного здоров'я. Зниження ризику хронічних захворювань. Підвищення енергії та настрою. Оберіть ту активність, яка вам до вподоби — і спорт не буде сприйматись як каторга.

Медитація або практика уважності

Це знижує рівні стресу та тривоги, покращує концентрацію та увагу. Для початку просто виділіть 10 хвилин на день, щоб посидіти в тиші. Зосередьтеся на своєму диханні та спостерігайте за своїми думками без осуду.

Правильний графік сну

Лягайте спати та прокидайтеся в один і той же час щодня. Створіть затишну та темну спальню. Уникайте кофеїну та алкоголю перед сном.

Щоденне читання

Візьміть за звичку щодня по 10 хвилин читати. Це розширює кругозір, покращує словниковий запас та граматику. Читайте по 10 сторінок на день з книги, яка вас цікавить. Можна також поєднати це з пунктом про освіту.

Пам'ятайте, що навіть невеликі зміни у вашому способі життя можуть мати значний вплив на ваше самопочуття та успіх. Також ми розповідали, які є очевидні тривожні дзвіночки у стосунках.